2011. június 23., csütörtök

Mire hívott el Isten?


Miért születtél? Mi a célod itt a Földön? Miért sikerül másnak az, ami neked nem? Vajon neked semmi sem sikerül? Vagy csak rossz helyen keresgélsz?

Szoktál ilyeneken gondolkodni? Ha nem, akkor itt az ideje. Ha igen, akkor máris jobb helyzetben vagy, hiszen akkor te már elindultál, csak még nem látod tisztán a célt.

Emlékszel még a Heidelbergi Kátéra? Mi célból teremtett bennünket Isten? Azért, hogy Istent megismerjük, hogy szívből szeressük és dicsérjük, és vele örökké tartó boldogságban éljünk.

Isten ismer bennünket, bizonyos céllal teremtett, most már csak nekünk kell megismernünk Őt. Ha megismerjük Őt, és azt hogy mit tett értünk, akkor biztos, hogy szeretni és dicsérni fogjuk. Ha azt is elkérjük és megértjük, hogy mi a célja az életünkkel, és engedelmeskedünk, akkor még boldogok is leszünk.
Az első fontos dolog, hogy megismerjük Istent. Keresd az Ő akaratát, olvasgasd az Újszövetséget, a zsoltárokat, és bízz Benne. Mondj el Neki mindent, hogy hogy érzel, azt is ha nem érted Őt, lágy alázatos és engedelmes.

Közben pedig figyelj magadra. Nem kell ahhoz keleti misztika, hogy megismerd magad. Mivel szeretsz foglalkozni? Most nem tévénézésre gondolok, hanem arra, hogy mi a kedvenc elfoglaltságod, ami építő: barkácsolás, sütés, rajzolás, beszélgetés...

Kérdezd meg szüleidet, hogy mivel szerettél kiskorodban foglalkozni, mi szerettél volna lenni! Sokszor a gyerekkori álmokban húzódik meg Isten terve. Isten mélyen belénk ültette a tervét.
Olyan kedves elfoglaltságokat keress magadnak, amik építik Isten országát, és formálnak téged és másokat is. Például ha szereted a zenét, akkor ne DJ akarj lenni egy diszkóban, hanem szervezz egy ifjúsági csoportot, akikkel együtt zenélhettek az istentiszeteleten, vagy keresztyén zenére pantomimezhettek, ezzel hirdetve Isten igéjét.

Ha szereted a szép ruhákat, értesz az öltözködéshez, színekhez, esetleg varráshoz, akkor ne a szexi ruhádat mutogasd bulikon, hanem keresd Isten akaratát. Gyűjts össze egy lánycsoportot, akiknek tanácsokat adhatsz öltözködésben, ruha átalakításban. De nagyon vigyázz, ami trendi, és túl sokat mutat, az nem Istentől van, azon nem lesz áldás! Előző bejegyzéseimben találsz a tisztességes, szerény öltözködéshez tanácsokat. Hogyan lehet szépen öltözni úgy, hogy közben nem mutogatod magad, de jól érzed magad?

Ha keresed Isten akaratát, megismered magad, és szolgálsz Neki a fenti módon vagy bárhogy máshogy, akkor boldog leszel! Egyre több olyan dolgot fog neked megmutatni Isten, ami nem csak hasznos, de kellemes is lesz számodra, és környezeted számára!

Nem vagyunk egyformák, ne azt csináld, amit a többiek!
Keresd Isten személyre szabott tervét az életedben! Meg fog áldani! Ne késlekedj, ne szalaszd el életed legszebb éveit, mint én! Ha későn találod meg ezeket a dolgokat, sajnálni fogod, hogy elvesztegettél oly sok szép évet az életedből!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése