2012. január 5., csütörtök

Az idő ketyeg

Gondolkodtál-e már azon, hogy felelős vagy az idődért is? Mondhatod-e, hogy unatkozol, és töltheted-e olyan dolgokkal az idődet, amik fölöslegesek?

"Szentek legyetek, mert én szent vagyok." 1Péter 1,16

Nem szentfazéknak kell lenned, hanem elkülönítettnek. A szent értelme az, hogy Istennek elkülönített. Másnak kell lenned, mint a társaidnak,a kik nem Isten gyermekei. Nem kell magasabb rangúnak képzelned magad. Légy Istennek elkülönített, tedd azt, amit ő is tesz, ami neki kedves. És hidd el, hogy örömödet fogod lelni benne. Csak el kell kezdened, és hagyd, hogy megáldjon!

"Ébredj fel, aki alszol, támadj fel a halálból, és felragyog neked a Krisztus." Jól vigyázzatok tehát, hogyan éltek; ne esztelenül, hanem bölcsen, kihasználva az alkalmas időt, mert az idők gonoszak.  Éppen azért: ne legyetek meggondolatlanok, hanem értsétek meg, mi az Úr akarata. Ne részegeskedjetek, mert a borral léhaság jár együtt, hanem teljetek meg Lélekkel, mondjatok egymásnak zsoltárokat, dicséreteket és lelki énekeket; énekeljetek és mondjatok dicséretet szívetekben az Úrnak,  és adjatok hálát az Istennek, az Atyának mindenkor mindenért, a mi Urunk Jézus Krisztus nevében." Efézus 5,14-20

Persze, mondhatod, hogy nem szeretsz énekelni :) nem is feltétlenül kell énekelned. De fogalmazd meg magadnak, hogy mit szeretsz csinálni, és keresd, kutasd, hogy mi erre nézve Isten akarata.

Szeretsz beszélgetni? Keresd a keresztyén közösségeket a gyülekezetedben, vagy interneten keresztyén fórumokon, ahol valóban értelmes dolgokról, és védett környezetben tudsz társalogni. 

Szeretsz zenét hallgatni? Hallgass keresztyén zenét, keresztyén rádiót.

Szeretsz filmeket nézni? Nézz meg vagy tölts le ingyen keresztyén filmeket innen, és innen,  és épülj családoddal, barátaiddal együtt. Szervezz filmesteket. Készíts elő kérdéseket, amikről a film végén tudtok beszélgetni. Igyekezz, hogy a társalgás ne távolodjon el nagyon a témától. A barátnőddel süssetek együtt egy finom sütit vagy pizzát, amivel megvendégelhetitek a többieket. 

Szeretsz kézimunkázni? Tanulj meg varrni, horgolni, kötni, hímezni. (Írd be a You Tube-on a keresőbe az angol szavakat, és arra keress videókat: varrás: sewing tutorial, horgolás: crochet tutorial, kötés: knitting tutorial, hímzés: embroidery) Készíts ajándékokat ismerőseidnek, vagy lepj meg vele gyülekezeti tagokat, akik magányosak.

Szeretsz főzni, sütni? Keress olyan blogokat, ahol lépésről lépésre bemutatják egy torta elkészítését.

Szeretnél nyelvet tanulni? Keress rá a google-ban azokra a szavakra, amik érdekelnek (az adott nyelv)  Lehet, hogy egy horgolóblogon fogsz új angol szavakat tanulni, mert meg kell fejtened, hogy mit jelent az adott szó. Vannak ingyenes nyelvórák is az interneten csak keress rá. Használhatod a google fordítót, hogy akár egy egész blogot lefordítsd, csak válaszd ki az adott nyelveket. Ha egy egész oldalt szeretnél lefordítani, akkor csak az oldal linkjét másold be a fordítóba, és megkapod a linket, amit be kell másolnod a böngésződbe (Mozzilla,Chrome, Internet Explorer, amivel ezt az oldalt is nézed :D)

Rengeteg hasznos dologgal tudod eltölteni az idődet, ha Istenre bízod magad!
Várom az ötleteidet, és a kérdéseidet is. Nem tudod, hogy mivel tölthetnéd hasznosan az idődet?  Írj hozzászólást, hátha kiötlünk valamit!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése